måndag 27 maj 2013

Dopkort *2

Blir inte så mycket variation på korten nu! ;)
Idag visar jag två dopkort, ett blått och ett rosa.

Mitt kusinbarn, tillika årets förstfödda värmlänning, döptes för några veckor sedan. Tyvärr kunde vi inte närvara eftersom vi hade eländiga magsjukebaciller hemma hos oss...
 
Kortet sett lite från sidan.
Banden är fortfarande inte klippta här.


Insidan av kortet.
Runt versen har jag limmat ett crèmefärgat  pärlband.


Även om vi inte var med på själva dopet hade vi köpt present. Kartongen var lite tråkig, så den pimpade jag upp! :) Fick testa några av mina dies som legat nya ett bra tag.


Andra kortet var en beställning. Jag vet inte varför, men mina kort går automatiskt i blått om det är till en kille. Och rosa om det är till en tjej. 
 
Jag tycker att det är svårt med detta nya "genus-tänket". Mina killar föredrar blått, grönt osv. Och tjejen är rosa ända ut på naglarna, trots sin ringa ålder av 33 månader! Jag har inte påverkat dem att tycka om vissa saker, de har fått välja själva. Grabbarna har valt att leka med bilar, pirater och allsköns monster medans dottern har dragits till dockor, hårspännen och nagellack... Och jag misstycker faktiskt inte!
 
Sett lite från sidan.
Detta kort knöt jag inget band runtom, för jag ville ha med dopdatumet. Hade blivit för mycket med en rosett ovanför tyckte jag. 
Mitt nyinköpta alfabet Mademoiselle har jag använt här, visst är det snyggt!? Och alldeles, alldeles för dyrt egentligen, men jag har önskat mig det så länge... Stickles på så att det glittrar!



Detta kort är likadant som det första inuti.
Tycker det är så fint att använda pärlband, men svårt att få dem på plats!
 
 

Jag gjorde en ask till detta kortet, lite roligare att ge bort en fin ask istället för ett kuvert kanske?! :) 
Det är lätt att få fingeravtryck på OH-plasten, så man får vara försiktig när man klipper i den. För det är minsann inte lätt att få bort dem sen! Det är oxå lätt att få reflexer i plasten när man ska ta kort... :p

Paketerat och klart! Fotografen tänkte dock inte på att se till att korset hängde rakt... Och detta med reflexer!
Hoppas beställare och mottagare blev nöjda!
 
Kram Kicki
 



söndag 12 maj 2013

Enkelt grattiskort

När min bättre hälft fyllde år gjorde jag ett CASkort. (CAS = Clean And Simple) Det är faktiskt inte lika enkelt som det låter, man vill gärna slänga på blommor och grejer av bara farten! 

Blomrankan är en die från MemoryBox. Den är utstansad i glittrig och sjävlhäftande kartong som jag köpt på IcaMaxi. Hmm, det var svårt att trixa med det när motivet var så detaljerat. Tror att det varit enklare att limma för hand...
Texten är utstansad i guldfärgad och självhäftande vinyl.


Men visst glittrar det fint! :)
Runt omkring rankan har jag limmat svart pärlband.
Hörnen är en die från WhimsyStamps.




Om jag inte missminner mig är stämpeln inuti från Landstoken. 
Kantstansen nertill är oxå från IcaMaxi.

Sådana här kort borde jag göra att ha liggande. Att sitta och stansa tar ju lite tid, men eftersom de är platta är det inte svårt att förvara dem. Måste bara finna tid... ;)


Just nu har jag en liten paus i kortverkstaden. Håller på med en beställning på ett dopkort. Att färga in papper, stansa, chalka kanter, "krumma" bladen... blomblad för blomblad... Det tar minsann tid det oxå! Men det är ju så roligt detta!! :)


På återseende!

Kram Kicki

  

fredag 10 maj 2013

Ask-kort till konfirmand

För några veckor sedan konfirmerades min kusin. Jag gjorde en, för mig, ny "kortvikning". Idag visar jag ett ask-kort, eller kort med ask. Vet inte vad som blir den korrekta benämningen här!

 Stämpeln med korset kommer från Stämpelkällan. 

Kortet öppnar man genom att ta tag i sidenbandet och bläddra åt sidan.

 







Locket lyfter man uppåt.
Jag har ställt upp det med två tandpetare så att ni ska se hur jag menar. ;)


Detta var inte alls så svårt att göra som jag trodde. Beskrivningen som jag följde (nästan helt och hållet) hittade jag hos Randi. Glöm inte att kika runt hos henne, hon gör så otroligt många fina saker!! :)

Som present gav jag bl.a bort ett par armband som jag har knutit. Det var två år sedan jag knöt ett vänskapsband sist, riktigt roligt när man börjar faktiskt!
 
Trevlig helg därute!
Kram Kicki 

tisdag 7 maj 2013

Buzza med Lego Duplo

Här hemma har magsjukan härjat till och från. Nu har den slagit till med värsta kalibern. Tjejen har idag varit kass i magen i 7 dagar. Inte konstigt att hon är trött när allt flyter ur henne som en öppen kran... Är ganska säker på att hon har drabbats av Rotavirus, en långvarig magsjuka som drabbar främst små barn. Dock ser vi fram emot en vändning nu, det underbara vädret som varit idag får en att bli på bra humör!

Och som på beställning fick vi vårt Buzzador-paket igår, innehållandes Lego Duplo. Vilken uppmuntran för tjejen som låg och var vissen på soffan. Hon sken upp som en sol när hon fick se att det var Duplo i kartongen! :)


 Nu börjar vårt jobb som Buzzadorer, att dela ut rabattkuponger (hela 20% när man köper Lego Duplo på BR Leksaker!) samt berätta om produkterna och dess fördelar. 
 Tillfällen att skapa har det funnits eftersom vi inte haft orken att vara ute jättemycket. 


 
Viktigt att alla bitar är på plats! :)

Detta är en nyhet från Lego Duplo, ett startset i varma, klara färger. Till och med storebröderna ville vara med och plocka med bitarna! ;)





Nu hoppas vi att det vackra vädret är här för att stanna (även om väderleksrapporten sade något annat...)! Annars får vi fler tillfällen att öppna våra kreativa sinnen, med bygg och pyssel! ;)

Kram Kicki